Emotion light

Individueel project

Voor mijn individuele project heb ik onderzocht of licht invloed kan hebben op het mentale welzijn van mensen. Uiteindelijk heb ik een lamp ontwikkeld die reageert op gezichtsuitdrukkingen. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld boos kijkt, de lamp de kleur krijgt die een positief effect op je zou hebben, zoals je helpen ontspannen.

Waarom deze kleuren

Tijdens dit project heb ik onderzoek gedaan naar licht. Er waren veel onderwerpen die ik kon behandelen, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om te onderzoeken hoe de kleur van het licht van invloed is op iemands mentale gesteldheid.

Ik heb de kleuren zorgvuldig gekozen, met als doel om de emoties van de betreffende persoon te verbeteren. Deze lampen zouden bijvoorbeeld kunnen werken op basis van gezichtsherkenning. Ze zouden kunnen worden geplaatst op werkplekken waar mensen achter een scherm zitten met een camera.

Video werking lamp

De lamp is gemaakt met behulp van het programma Processing en Arduino, die met elkaar verbonden zijn. Via Processing wordt de gezichtsuitdrukking van een persoon afgelezen via een camera en wordt er een emotie aan toegewezen. Deze informatie wordt vervolgens doorgegeven aan Arduino, die de lamp de juiste kleur geeft.

Thomas van Venrooij